Coachen met paarden

Als coach maak ik gebruik van de PAS methode (het paard als spiegel)

 

De kracht van het paard

Paarden kunnen ons een haarscherpe spiegel voorhouden op gebied van authenticiteit, communicatie en leiderschap. Het zijn ideale leraren omdat ze volkomen oorspronkelijk en oprecht zijn. Hun feedback is zeer direct en soms confronterend doordat ze feilloos je lichaamstaal spiegelen en daarmee ook je onbewuste gedrag en emoties.
Dit brengt je in contact met dieper liggende emoties, krachten en drijfveren.
Het geeft je inzicht in wie je op dat moment bent, ook in de kanten die je zelf minder scherp ziet.

Paarden doen wat je wilt of ze doen het niet. Dat kan heel confronterend zijn maar ook bevrijdend omdat paarden niet oordelen. Ze houden alleen een Spiegel voor en geven je de ruimte om het anders te doen. Paarden kunnen ons helpen in het proces van het hervinden en ontwikkelen van onszelf. Vaak verandert dit gedrag vanzelf na een indrukwekkende of ontroerende ervaring met een paard.

Een coachsessie met het paard als co-coach werkt direct en snel. Middels een gesprek inventariseren we waar het voor jou over gaat tijdens de sessie. Als dat helder is, kunnen een of meerdere paarden ingezet worden. Een eerste sessie geeft al inzicht in hetgeen wat je ingebracht hebt. Dat kan voldoende zijn. Het is echter ook mogelijk met behulp van de paarden door middel van volgende sessies het ingebrachte verder uit te werken. Het is fijn als je de ervaring met de paarden kunt vertalen naar je dagelijks leven.