Wie ben ik?

Voor mij staan de zorg voor mens, dier en natuur centraal in hoe ik werk.

Ik ben verpleegkundige en milieukundig ingenieur. Sinds 1996 ben ik mij gaan verdiepen in het wezen paard. Cursussen bij Terra Natura hebben mij hierbij praktisch geholpen.

In 2003 kwam Ella, een Groninger merrie in mijn leven. Het jaar daarop gevolgd door Bonno, een Welsh cob ruin. In 2006 werd Olan geboren, een Groninger hengstveulen, de zoon van Ella. Inmiddels ruin.

Sinds 2005 heb ik een praktijk voor lessen natuurlijke omgang met paarden en voor therapeutisch en pedagogisch werken met paarden. Beiden voor zowel kinderen, volwassenen als gezinnen.

Om dit professioneel te kunnen doen heb ik de instructeursopleiding bij de KNHS gedaan en de opleiding pedagogisch en therapeutisch werken met paarden bij Marly van Ditzhuizen in Zutphen.

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd om kinderen en hun ouders te ondersteunen en te begeleiden.

Ook ben ik de NLP-opleiding gaan doen bij Academie Psychologica in Hoogeveen om mij verder te professionaliseren.

Om datgene wat er in het therapeutisch werken met kinderen en gezinnen duidelijk werd op een ondersteunende manier te kunnen vertalen naar de ouders ben ik de opleiding tot Kindertolk gaan doen bij Janita Venema, schrijfster van het boek het Fluisterkind.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding Healing Touch voor mensen, gevolgd door de opleiding Healing Touch voor dieren. Ik merkte dat ik graag wilde werken met mijn handen en het energetisch werken met behulp van de technieken van Healing Touch gaf mij het inzicht en de mogelijkheid hiermee aan de slag te gaan. Door de opleiding werd mij duidelijk dat ik al in mijn kindertijd met mijn handen aan de slag wilde, maar toen nog niet de tools had.

In mijn werk als verpleegkundige in de wijk zijn deze kennis en technieken van Healing Touch een holistische toevoeging. Daarnaast kan ik in mijn praktijk volledige behandelingen geven.

Als aanvulling op de Healing Touch volg ik momenteel de cursus Acces Consciousness tot Bars Practitioner. Bars zijn punten op ons hoofd die door aanraking ondersteunen bij loslaten van datgene wat ons niet meer dient.